FAQ

Wat is een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent is iemand die mensen met gewichtsproblemen begeleidt, adviseert en motiveert door middel van richtlijnen over gezonde voeding en voldoende beweging. Vaak zie je dat mensen na een extreem dieet waarbij ze veel zijn afgevallen, snel weer aankomen, omdat dit simpelweg niet vol te houden is. Voor ons is het belangrijk dat mensen een nieuw eet- en leefpatroon aanleren wat ze hun hele leven vol kunnen houden.

Wat is het verschil tussen een voedingscoach en een gewichtsconsulente?

Hier zit geen verschil tussen, een gediplomeerd gewichtsconsulente kan kiezen voor de titel voedingscoach of gewichtsconsulente. 

Wat is het verschil tussen een diëtist en een gewichtsconsulent?

Een diëtist is opgeleid om voornamelijk mensen met ziektebeelden te behandelen (obesitas, Anorexia Nervosa) . Een gewichtsconsulent of voedingscoach is opgeleid om mensen zonder specifieke ziektebeelden te behandelen. Dit kunnen mensen zijn met onder- of overgewicht maar ook mensen die fitter willen worden of lekkerder in hun vel willen zitten.  Beiden werken met adviezen op basis van de richtlijnen voor goede voeding die opgesteld zijn door de Gezondheidsraad.

Bied je ook producten aan om snel af te vallen, zoals afslankpillen?

Nee, ik ben er zeker van dat je door goede keuzes te maken in de  voeding en daarnaast voldoende beweegt, op je streefgewicht uit kan komen. Hier zijn geen afslankpillen of wondermiddeltjes voor nodig.

Wat versta je onder een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl houdt in dat je gezonde keuzes leert maken in je voeding, voldoende beweegt en ook heel belangrijk, ontspannen bent.

Schrijf je een dieet voor?

Nee, ik werk met een methodiek genaamd ‘ik mag alles eten’. De naam zegt het al, er zijn bij deze methode geen producten die je voorgoed moet laten staan, het is alleen belangrijk dat je op een goede en gezonde manier weet om te gaan met deze methode. Daar wil ik je graag mee helpen!

Heb ik een doorverwijzing nodig om een afspraak te maken?

Nee, een doorverwijzing is niet nodig, je kunt meteen een afspraak maken via het contact formulier of door even te bellen.

7988912364_4c25c54489_b